Water en Gas

KOUD EN WARM WATER:
Naast het opwekken van warmte voor verwarming, wordt de vraag naar grote hoeveelheden warm water naar verhouding steeds belangrijker. Het opwekken van warm water voor nog meer comfort op een zo energiezuinige methode. Dit vraagt om nog krachtiger warmtebronnen en/of nog grotere buffers in combinatie met duurzame hulpmiddelen, zoals o.a zon, lucht en aarde. Ook hier zijn de mogelijkheden zeer divers.

Hoe?

Net zoals bij de verwarming wordt, vanuit het verleden, water het meest opgewarmd door gas en elektrische geisers en boilers. Tegenwoordig gebeurt dit meestal door HR combi-ketels. Door de vele aandacht voor duurzame energiebronnen en nieuwe installaties, zullen steeds meer bestaande toestellen vervangen worden door zonneboilers en warmtepompsystemen. Gezien de steeds grotere warmwatervraag is hierbij een buffervat voor de nodige liters van belang.
Ieder huis of bedrijf heeft zijn eigen warmwaterbehoefte. Van Kooten BV heeft voor elke warmwatervraag een passende oplossing. Bij iedere klant geven wij een maatwerkadvies, zodat u niet onder een koude douche komt te staan.
Voor een betrouwbaar warmwatersysteem ondersteunen wij u 24 uur per dag voor het onderhouden en storingsvrij houden van uw warmwatersysteem.

WATERBEHANDELING:
“Voorkomen is beter dan genezen”

Legionella is allesbehalve de wereld uit. Spijtig maar wel een feit. Veel installaties in hotels, kleedkamers en campings zijn (nog) niet legionellavrij. En zijn dus gevaarlijk voor de gezondheid. Voor collectieve drinkwaterinstallaties in enkele sectoren is een risicoanalyse verplicht. Dat is een goede zaak. Maar er zijn nog veel installaties (99 van de 100) die niet worden gecontroleerd. Een risicoanalyse en beheersplan zijn zeer zeker aan te raden. Wij kunnen dit voor u verzorgen.

Wacht niet tot het te laat is.

BRANDPREVENTIE:
Naast onze brandbeveiligingsinstallaties leveren en plaatsen wij ook de losse componenten die bijdragen aan een brandveilig gebouw, zoals: brandblussers en haspels. Naast deze blusmiddelen verzorgen wij ook de nodige aanduidingen en brandwerende doorvoeringen.
Keuringen van uw brandblusmiddelen kunnen wij voor u regelen.

GAS:
Ondanks onze beperkte gasvoorraden, zullen wij nog jaren gebruik maken van deze energiebron. Een veilige en bedrijfszekere gasinstallatie is van groot belang.
Wij controleren en keuren voor u de woonhuis- en bedrijfsmatige gasleiding. Boven de 100 kW heeft u zelfs een wettelijke Scios keuring nodig.

Scroll naar top